Red Faith

Megjelentünk a Kincses Baranya fesztiválon

A helyi termékek és a környezetbarát közlekedés népszerűsítését célzó szemléletformálás a Kincses Baranya fesztiválon
Megjelentünk a Kincses Baranya fesztiválon

A helyi termékek és a környezetbarát közlekedés népszerűsítését célzó szemléletformálás a Kincses Baranya fesztiválon

A Baranya Megyei Önkormányzat az elmúlt két évben a Baranya Megyei Értéktár keretein belül sokat dolgozott azon, hogy összegyűjtse a megye kulturális, történelmi, gasztronómiai értékeit.  Ezen értékek, valamint a gazdag történelmi és kulturális hagyományokkal rendelkező Baranya megye megismertetését szolgálta a 2017-ben második alkalommal megszervezett Kincses Baranya Fesztivál.  

A Baranya Megyei Értéktárban szereplő értékek felvonultatása mellett  a fiatalok, idősek, családok számára szervezett kulturális, gasztronómiai rendezvényen helyi értékeket, helyi termékeket és helyi programokat ismerhettek meg az érdeklődők.  A 3 napos fesztiválon- amelyen hozzávetőleg 4000 látogató vett részt - közel 30 produkciót mutattak be több mint 300 fellépővel. A fesztiválon a projekt két szemléletformáló akciója is megjelent: a helyi termelők népszerűsítése és összegyűjtése, valamint a környezetbarát közlekedés népszerűsítése.

A helyi termelőkkel kapcsolatos akció keretében a fesztiválra látogatókat kérdőív formájában kérdeztük meg, hogy hogyan viszonyulnak a helyi termékekhez, és mennyire tájékozottak arról, hogy hol lehet beszerezni azokat.

A  fesztiválon megjelenő helyi termelőket megkérdeztük, hogy szeretnék-e szélesebb körben értékesíteni termékeiket, és élnének-e a Fenntartható Baranya honlapján való megjelenéssel.

A környezetbarát közlekedési akció keretében a fesztivál helyszínén elektromos biciklik és autók lettek kiállítva, mely járműveket a résztvevők ki is próbálhattak. Nagy népszerűségnek örvendtek az elektromos kerékpárok, melyeknek hálózata Baranya megye déli részén kiépítésre került és bárki számára bérelhetővé vált. Az elektromos autók esetében az autókat biztosító vállalkozás munkatársához lehetett fordulni információért azok működéséről, valamint tesztvezetés során ki is próbálhatták a fesztiválozók az egyre jobban terjedő elektromotoros járműveket.
További hírek

This webpage has been produced with the financial assistance of the European Union. The content of the webpage is the sole responsibility of Goverment of Baranya County and can under no circumstances be regarded as reflecting the position of the European Union and/or the Managing Authority.