Red Faith

Baranya Megyei Önkormányzat részt vesz a Bee2Be projektben

A Baranya Megyei Önkormányzat részt vesz a Bee2Be projektben két horvátországi partnerrel
Baranya Megyei Önkormányzat részt vesz a Bee2Be projektben

A Bee2Be c. projektben részt vesz a Baranya Megyei Önkormányzat két horvátországi partnerrel,  Virovitica Város Önkormányzatával és Virovitica Turisztikai Ügynökségével. Szakmai támogatóként a Pécsi Méhész Egyesületet és a Mecseki Mézes Körút Egyesület áll a projekt hátterében, akik a szakmai részért felelősek.

A projekt hosszú távú célja a méz fogyasztásának növelése, a méz és az egyéb méhészeti termékek népszerűsítése, kiemelve az egészségre gyakorolt pozitív hatását, a környezettudatosság erősítése a méhek védelmén keresztül,  a mézhez kapcsolódó turizmus fejlesztése, turisztikai ajánlatok kialakítása, a határmenti térség versenyképességének javítása új turisztikai pontok kialakításával, illetve közös piaci márka (brand) létrehozása. A projekt további célja a határon átnyúló kapcsolatok erősítése érdekében a méhészek közötti együttműködés támogatása, „Méh szafari” tematikus út kialakítása. 

Virovitica (Verőce) város elsődleges célja a "Mézes város" imázs megteremtése, a magyar oldalon elsősorban mézhez kötődő rendezvények (Szt. Ambrus nap, mézverseny), népszerűsítő kampányok megvalósítása, a Baranya Megyei méhészetek marketingtámogatása a cél. Közös feladat egy stratégia, akcióterv létrehozása, tréningek megvalósítása munkanélküliek számára, akik méhésszé szeretnének válni, ill. gyakorló méhészek tréningje, ahhoz, hogy animátorokká váljanak. Ez utóbbi azért hasznos, mert a projekt keretében az animátorok fogják népszerűsíteni a gyerekek számára a mézet és a méhészeti szakmát, valamint az ehhez kapcsolódó egészségtudatosságot. Tanulmányút, weboldal, brosúra, térkép a tematikus útról, mobilalkalmazás, promóciós videó, workshop-ok, valamint a tematikus út kialakítása is szerepel a feladatok között.

A kampány célja, hogy a nagyközönséghez eljusson a méz mint termék, a méhészet mint tevékenység hasznossága, előnyei és szükségessége, ezzel is növelve a környezet és egészségtudatosságot és a mézfogyasztás növekedését. Az agro-iskola koncepció segítségével pedig a projekt a legfiatalabb generációk esetében is ráirányítja a figyelmet méz és a méhek által termelt termékek  fontosságára.

Projekt időtartama: 16 hónap

A projekt teljes költségvetése 257.234 EUR, BMÖ költségvetése: 130.048 EUR (85% ERFA, 10% hazai társfinanszírozás, 5% önerő)




További hírek

This webpage has been produced with the financial assistance of the European Union. The content of the webpage is the sole responsibility of Goverment of Baranya County and can under no circumstances be regarded as reflecting the position of the European Union and/or the Managing Authority.